The Dungeon

Acum câteva luni, am dat peste pagina de Facebook a celor de la The Dungeon, primul joc de roomescape din Cluj. Ideea mi s-a părut interesantă, dar un pic neclară. Ce e ăla joc de roomescape? Și cum funcționează mai exact?

Întâmplarea a făcut ca în una din săptămânile trecute, să primesc o intrare gratuită la ei pentru că am participat la un concurs. A durat destul de mult timp până am și ajuns acolo. A fost mai greu pentru că trebuia să găsesc cu cine să merg. Pe lângă faptul că nu prea aveam cu cine, mai era și problema în a le zice urmează să facem. După multe ”hai mă că o să fie mișto” și ”las că vezi tu acolo ce e aia roomescape”, am reușit să conving încă două persoane să mergem. Și am mers 🙂

Locația nu am găsit-o prea ușor, dar asta din vina mea ( am uitat să verific adresa acasă și apoi tot încercam să găsesc strada pe Google Maps care mă ducea prin Iași, pe undeva). Pentru cei care nu sunt încurcă-lume ca mine, The Dungeon se găsește pe strada Petru Maior 13 (uuuh!), fix unde e și Q Caffee, pe strada cu primăria.

Acum am ajuns la experiența propriu-zisă! Am ajuns la locație; două fete drăguțe ne-au explicat care sunt regulile și cum stă treaba. Ideea e următoarea: tu ești închis într-un beci și trebuie să cauți indicii pentru a asambla cheia și a ieși de acolo. Indiciile sunt de la foarte ușoare ( la minte cocoșul) la destul de complexe( say whaat?!).

Cee e interesant în tot jocul ăsta e că te simți un fel de Indiana Jones și automat îți vin în cap tot felul de teorii ale conspirației : ”Dacă ușa e de fapt deschisă și noi n-am verificat?”, ”Poate că ar trebui să bem lichidul ăsta gălbui cu miros înțepător să vedem ce e pe fundul sticlei” and so on. Dar nu, nu e deloc una din cuștile din Saw și nu trebuie să-ți sacrifici vreun membru ca să evadezi.

Când ne-am trezit în prima cameră eram foarte amuzați și tot glumeam. 10 minute mai târziu am început să devenim destul de frustrați și agitați că nu reușeam să găsim primul indiciu. Atunci am început să simțim jocul și să ne punem pe treaba.  Am reușit să deschid prima ușa. Ceea ce am văzut: creeepy, my friend, creeepy indeed! A doua cameră e foarte bine decorată și pare a fi laboratorul unui savant nebun! E plină de ….. și de …. și are chiar și un ….. Ce? Mergeți și voi să aflați!

Ceea ce mi s-a părut că lipsește din acest joc, a fost povestea. Adică, ok, am venit acolo să evadez dintr-o cameră, dar asta e sec. Mi-ar fi plăcut să ne zică o poveste, să ne facă să intrăm în pielea unor personaje. De ce încercăm noi să evadăm de aici? Ce legătură are doctorul nebun cu noi? Lipsea cumva motivarea. Noi nu am reușit să fim cu adevărat acolo și să simțim suspans, pentru că nu ni s-a spus o poveste, nu ni s-a dat vreun rol pe care să-l jucăm. Cred  și sper că acest lucru o să fie schimbat cât de curând.

În ora petrecută acolo, ne-am distrat, am gândit intens, am dat vina unul pe altul, am colaborat și la sfârșit ne-am făcut și poze împreună. 🙂 A fost foarte interesantă și intensă senzația de pseudo Indiana Jones.  E o modalitate diferită de ați petrece timpul liber care merită încercată măcar o dată.

Vouă cum vi se pare ideea? Ați merge la The Dungeon sau ați fost deja?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s